miercuri, 30 martie 2011

Cooper Pear ofera solutii de refinantare pentru o gama variata de venituri.

Majoritatea bancilor au in structura de venituri acceptate, pe langa formele traditionale de angajare, o multime de alte forme de obtinere venituri sau de activitati care genereaza venituri. Dificultatea in a accesa un credit, pentru persoanele care nu obtin venituri din contract individual de munca sau pensie, consta in rigiditatea bancilor de a interpreta o forma de venit sau alta. Prin intermediul acestei rubrici oferim posibilitatea celor care au alte forme de venit, demonstrabile, sa acceseze un credit de refinantare sau sa obtina unul acum, in funtie de situatia individuala a fiecaruia si totodata de disponibilitatea partenerilor bancari de a finanta respectivele forme de venit.
P.F.A. / P.F.I.Credite pentru cei care desfasoara activitati liberale ( Medici, Avocati, Executori Judecatoresti, Lichidatori, Notari, Arhitecti ).
Forma majoritara de desfasurarea a activitatii in cazul avocatilor, medicilor, executorilor judecatoresti, lichidatorilor, notarilor, arhitectilor este P.F.A-ul sau P.F.I.-ul ( Persoana Fizica Autorizata / Independenta ), iar documentele solicitate sunt:
  • Act specific de autorizare ( emis de autoritatea de reglementare din domeniu )
  • Declaratia privind veniturile realizate ( Formularul 200 )
  • Registrul de incasari si plati pe cel putin ultimele 6 luni Venitul eligibil se calculeaza pentru anul curent, dupa formula:
    ( VENIT BRUT ESTIMAT – IMPOZIT ) / NUMARUL DE LUNI
    Perioada minima de obtinere a acestor venituri este de 1 an, iar in unele cazuri se pot obtine derogari de la aceasta perioada, in funtie de profilul clientului.
    Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 90%.
Angajati in domeniul ITCredite pentru angajatii din domeniul IT, P.F.A. cu norma de venit / P.F.A. cu norma de venit si Contract Individual de Munca
Pentru angajatii din domeniul IT exista doua forme de angajare preponderente si anume P.F.A. cu norma de venit sau P.F.A. cu norma de venit si Contract de Munca. Documentele solicitate pentru acest tip de venit sunt:
  • Act de autorizare emis de O.N.R.C.
  • Decizia de impunere a normei de venit emisa de Ministerul de Finante, care pentru anul 2011 a fost calculata la 21.600 RON Perioada minima de obtinere a acestor venituri este de 1 an, iar in unele cazuri se pot obtine derogari de la aceasta perioada, in funtie de profilul clientului.
    Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 100%.
    TIPS 1: In baza protocoalelor negociate cu anumiti parteneri bancari in calculul eligibilitatii se va tine cont de venitul facturat, dupa formula:
    (VENIT FACTURAT – IMPOZIT ( CALCULAT LA SUMA DE 21.600 RON ) / NUMARUL DE LUNI
    TIPS 2: In baza protocoalelor negociate cu anumiti parteneri bancari aceasta categorie de angajati nu trebuie sa prezinte: Declaratia 200, Registrul de Incasari si Plati, Decizia de Impunere Finala 260
NavigatoriCredite pentru navigatori
De cele mai multe ori navigatorii intampina dificultati in accesa un credit din cauza lipsei unui codebitor care sa inregistreze venituri in Romania, solicitare pe care o au majoritatea bancilor. Forma preponderenta de angajare in randul navigatorilor este contractul de imbarcare iar documentele solicitate de banci sunt:
  • Carnetul de marinar / Brevetul de marinar
  • Contractele de imbarcare
  • Foia matricola de la Autoritatea Navala Romana
  • Sea service Perioada minima de obtinere a acestor venituri este de 2 ani, iar in unele cazuri se pot obtine derogari de la aceasta perioada, in funtie de profilul clientului.
    Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 80%.
    Venitul eligibil se calculeaza dupa formula:
    VENITUL NET / NUMARUL DE LUNI ( INCLUSIV CELE IN CARE NU A NAVIGAT )
    TIPS: In baza protocoalelor negociate cu anumiti parteneri bancari, navigatorii pot beneficia de un credit de nevoie personale SAU credit imobiliar / ipotecar, fara a avea nevoie de un codebitor care sa inregistreze venituri in tara.
AdministratoriCredite pentru cei care inregistreaza venituri din Contracte de Management sau Administrare
Administratorii sau managerii societatilor comerciale au posibilitatea a obtina venituri in baza unor contracte de management sau administrare care au ca avantaj un nivel scazut de impozitare fata de contractele individuale de munca. Pentru aceasta forma de venit bancile solicita urmatoarele documente:
  • Contract management
  • Fisa fiscala / Declaratie de venit globala sau orice alt document emis de Administratia Financiara care sa ateste veniturile. Perioada minima de obtinere a acestor venituri este de 6 luni, iar in unele cazuri se pot obtine derogari de la aceasta perioada, in funtie de profilul clientului si situatia companiei de la care se obtin venituri.
    Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 100%.
    Venitul eligibil se calculeaza dupa formula:
    ( VENIT BRUT – TAXE ) / NUMARUL DE LUNI
ChiriiCredite pentru cei care inregistreaza venituri din cedarea folosintei bunurilor
Cei care inregistreaza venituri din cedarea folosintei bunurilor pot accesa un imprumut, fiind conditionati de obtinerea unui alt venit suplimentar, cerinta pe care o au maoritatea bancilor. Documentele solicitate in acest caz sunt:
  • Contract inchiriere
  • Decizie de impunere pentru veniturile realizate anul anterior
  • Decizie estimativa pentru veniturile din anul curent Perioada minima de obtinere a acestor venituri este de 1 an, iar in unele cazuri se pot obtine derogari de la aceasta perioada, in funtie de profilul clientului.
    Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 90%.
    Venitul eligibil se calculeaza dupa formula:
    [ VENIT BRUT – ( VENIT BRUT – CHELTUIELI DEDUCTIBILE ) * IMPOZIT (16%) ] / NUMARUL DE LUNI
    TIPS: In baza protocoalelor negociate cu anumiti parteneri bancari, navigatorii pot beneficia de un credit de nevoie personale SAU credit imobiliar / ipotecar, fara a avea nevoie de un codebitor care sa inregistreze venituri in tara
DividendeCredite pentru cei care realizeaza venituri din profitul inregistrat de companiile la care sunt actionari
Pentru acest tip de venit bancile solicita:
  • Certificat de Inregistrare
  • Certificat constatator, nu mai vechi de 30 de zile
  • Act constitutiv
  • Decizie AGA de repartizare a dividendelor
  • Dovada platii impozitului pe dividendele incasate
Majoritatea bancilor aplica un coeficient de ajustare al acestui tip de venit de 75%

Daca te incadrezi in categoria de mai sus, apasa butonul “Refinateaza acum!” pentru a refinanta sau accesa un credit nou.

sâmbătă, 19 martie 2011

Scad costurile notariale in cazul refinantarii creditelor garantate.


S-au publicat in Monitorul Official modificarile aduse legislatiei care reglementeaza activitatea notarilor publici, avand un impact semnificaiv asupra onorariilor notariale.
Pricipalele noutati sunt:

1. Pentru autentificarea oricaror acte privind creditarea bancara, daca imprumutul a fost acordat si ipoteca a fost instituita, de exemplu contractele pentru refinantare credit cu ipoteca, onorariul este de 100 RON pentru primul exemplar si 20 RON pentru exemplarele suplimentare. In afara onorariului notarial se plateste si taxa de inscriere a ipotecii in Cartea Funciara, 0.1% din suma creditului plus 100 RON pentru fiecare numar cadastral, cost care nu a fost modificat.

2. Pentru autentificarea actelor de garantie mobiliara sau imobiliara si / sau contractelor de credit pentru programul Prima Casa, onorariul se stabileste in suma fixa in functie de valoarea creantei, de exemplu pentru o valoare cuprinsa intre 100.001 RON si 500.000 RON, autentificarea va costa 500 RON primul exemplar si 20 RON pentre exemplarele suplimentare.

3. Pentru procurile care au ca obiect vanzarea sau cumpararea de bunuri, in cuprinsul carora se mentioneaza pretul tranzactiei, cu precizarea ca acesta se va incasa de catre mandatari, onorariile se stabilesc in suma fixa, 70 RON pentru primul exemplar si 20 RON pentru exemplarele suplimentare. Onorariul pentru autentificarea procurilor se va percepe in suma fixa indiferent de numarul mandantilor si al mandatarilor.

4. Pentru autentificarea declaratiilor prin care se recunoaste primirea restului de pret, a sultei sau a oricarei create, care sunt stabilite initial printr-un alt act notarial sau printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, onorariul se stabileste in suma fixa, 100 RON pentru primul exemplar si 20 RON pentru exemplarele suplimentare. Pentru autentificarea declaratiilor in care sunt mai multi declaranti, onorariul se calculeaza in suma fixa indiferent de numarul declarantilor

5. Se poate reduce cu 15% onorariul pentru autentificarea actelor in care avocatii sau consilierii juridici au calitatea de dobanditori ai drepturilor si, implicit, obligatia de plata a onorariului, precum si la succesiuni, daca acestia au calitatea de mostenitori. Se pot reduce pana la 70% onorariile pentru autentificarea actelor in care au calitatea de dobanditori ai drepturilor si, implicit, obligatia de plata a onorariului magistratii, sotii / sotiile acestora, precum si copii lor minori.

6. Nu se mai aplica, potrivit prezentului Ordin, urmatoarele reduceri: pana la 30% din onorariul stabilit pentru autentificarea contractelor de garanţie redactate de consilierii juridici ai societăţilor creditoare, pentru creditele acordate persoanelor care nu beneficiază de alte reduceri şi scutiri si de cel mult 15%, in cazul redactarii, procesarii şi multiplicarii înscrisurilor întocmite de către avocaţi, pe bază de delegaţie, consilierii juridici sau reprezentanţii legali ai persoanei juridice şi de către persoanele cu pregătire juridică superioară în care ei figurează ca parte sau soţii, ascendenţii şi descendenţii lor.

7. Se mentine reducerea de 30% a onorariilor pentru autentificarea contractelor de vanzare-cumparare si a oricaror alte acte care se încheie în cadrul programului "Prima casă", cu exceptia actelor de garantie mobiliara sau imobiliara si / sau a contractelor de credit pentru programul Prima Casa, in care onorariul se stabileste potrivit punctului 2 de mai sus.

Noutatea cu impact major pozitiv este in cazul refinantarii unui credit cu ipoteca unde costurile scad cu aproximativ 0.4%!

Click AICI pentru Refinantare.

marți, 8 martie 2011

Refinantare VS Consolidare datorii

Refinantarea presupune achitarea in avans a unuia sau a mai multor credite, prin intermediul unui nou imprumut cu scopul de a obtine o suma de bani suplimentara. Scopul refinantarii nu este acela de a diminua ratele lunare.
Produsele de consolidare datorii se adreseaza celor care care vor sa isi  inglobeze toate datoriile intr-una singura cu scopul de a plati o rata lunara mai mica.
Cand optam pentru astfel de imprumuturi, fie de refinatare fie de consolidare datorii, trebuie sa avem in vedere ce nevoi financiare avem pe termen mediu. Daca vrem sa facem un efort financiar lunar redus, pentru plata ratelor, atunci este bine sa optam pentru perioada maxima de creditare. Daca interesul nostru este ca suma totala platita a creditului sa fie cat mai mica, atunci putem opta pentru o perioada de creditare cat mai mica, care va avea ca efect marirea ratei lunare si totodata diminuarea sumei totale platite la maturitatea creditului.
Spre exemplu daca imprumut 100.000 RON pe o perioada pe 20 de ani, atunci am de rambursat din ceea ce am imprumutat o suma de 417 RON lunar. Presupunem ca dobanda pentru acesti bani este de 400 RON lunar, atunci voi avea o rata lunara de 817 RON si voi fi platit la scadenta creditului 196.080 RON. Daca vreau ca suma totala rambursata sa fie mai mica pot opta pentru accesarea acestui imprumut pe o perioada de 180 luni si voi plati o rata lunara de 956 RON, iar suma totala platita va fi de 172.080 RON. Desi efortul lunar  a fost mai mare cu 139 RON suma economisita pe toata perioada creditului este de 24.000 RON.

Pentru a refinanta accesati http://www.cooperpear.ro/

Solutia ta de refinantare

S-a lansat cooperpear.ro, primul site care iti furnizeaza o oferta comparativa de refinantare, intocmita in urma analizei profilului tau de client.